Follow Us On Twitter - Image
 x 

Winkelwagen is leeg

  

 PayPal Logo 

 

Verzendkosten tot 30kg  €5,81 voor Nederland.

Vanaf € 125,00 gratis verzending.

Verzendingen worden gedaan via PostNL.

 

 

Tarieven voor België € 9,00.

België vanaf €150,00 gratis verzending.

 

Indien u niet tevreden bent over uw bestelling, kunt u uw bestelling retour sturen door op de onderstaande link te klikken.

Bestelling retour sturen

Laatst bekeken

Olijfolie wordt als een gezond voedingsbestanddeel beschouwd. Dit heeft twee redenen. Een reden is dat de olie rijk is aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, welke de neiging hebben de kwalijker vetten in het menselijk lichaam te vervangen. De tweede reden is dat zich in olijfolie een aantal stoffen bevinden, zoals natuurlijke anti-oxidanten die cellen beschermen tegen veroudering. Om deze redenen kan het, zelfs bij een vetarm dieet nog steeds zinvol zijn om olijfolie te nuttigen.

Plantaardige vetten bevatten meer onverzadigde vetzuren, d.w.z. vetzuren met dubbele bindingen, dan dierlijke vetten. Deze verlagen het cholesterol en hebben een gunstig effect op het lipidenprofiel in het bloed. Als onverzadigde vetzuren echter hoog verhit worden, ontleden ze en vormen ze zelf radicalen. Die radicalen reageren direct tot onvolledige verbrandingsproducten zoals polycyclische aromatische koolwaterstoffen, waarvan sommige kankerverwekkend zijn. Olijfolie ontleedt op een temperatuur van 150°C-200°C, temperaturen die worden bereikt bij wokken of braden als de olie te heet wordt en gaat walmen. Andere oliën zoals pinda-olie (arachide-olie) kunnen hoger verhit worden, maar zijn niet onverzadigd. Te hete olie kan beter niet voor braden worden gebruikt. Eiwitten in het voedsel, zoals vlees of ei, vormen dan te veel acrylamide, dat ook potentieel kankerverwekkend is.

Hoewel al duizenden jaren bekend en steeds weer bevestigd is de positieve werking van olijfolie op de gezondheid anno 2005 nog steeds niet volledig verklaard. Het is daarom nog steeds een gewild onderwerp van voedselonderzoek. In september 2005 maakte het tijdschrift Nature bekend dat onderzoekers een stof genaamd oleocanthal in olijfolie aangetroffen hebben met een werking gelijk aan de pijnstiller en ontstekingsremmer Ibuprofen. Prof. M. Katan, hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, verklaarde in Trouw dat olijfolie gezond is.

 

(Bron Wikipedia)